Ce nu poate spune o mamă NICIODATĂ

🥱Sunt obosită! Dacă vrei să enervezi pe cineva, spune-i aceste două cuvinte! Ți se va reproșa imediat că nu ai motive, oricum stai acasă toată ziua și ai putea oricând să te întinzi în pat.. ca și cum ai avea un buton cu care copiii și casa pot fi puse pe silențios! Urmează imediat replici de genul: „Stai să mai crească!”, „Să vezi când o să ai doi!” sau „Acum e ușor, la adolescență e jalee!”. Oricum te-ai simți, să nu cumva să spui că ai dormi vrei 2 zile neîntrerupt. Îți pui paie în cap singură!

Sunt tristă! Nu ai motive clare, dar simți o melancolie care te întristează; oboseala și lipsa de rezultate palpabile în creșterea copiilor te fac să te simți așa. E nevoie de mult curaj să conștientizezi și să exteriorizezi ceea ce te macină în suflet. Nu știu câte femei pot să declare ce simt fără să fie judecate, puse la colț sau chiar umilite, de către alte femei. Nu-i o vorbă pe care s-o trâmbițezi oricui, oriunde..

🤯Mă înnebunesc copiii! Oricât de mult i-ai iubi, sunt momente când simți că nu mai poți: crize de gelozie, tantrum-uri, mofturi la masă, țipete și certuri continue.. totuși nu îți este permis să te plângi, imediat urmează replica: „De ce i-ai făcut?”.

😖Aș vrea o pauză! Dacă vrei eticheta de mamă denaturată, spune vorba asta! Mama adevărată se jertfește până la epuizare și nu se plânge de nimic!! „Prietenele” te vor blama de nici n-o să mai gândești așa ceva, nici măcar în capul tău.

😩E greu acasă / la serviciu! Nu poți să spui așa ceva, fară să fii „încurajată”: „Dincolo e mai greu!” Ca una care le-a trăit pe amândouă, vă raportez că nu există „acasă” sau „serviciu” fără griji, probleme sau stres.

🥺Nu știu ce fac! Doamne ferește!! Să nu verbalizezi așa vorbe. Prefă-te că stăpânești orice subiect, că ai informații despre tot ce îți vine în cale, că ești expertă în tot: naștere, alăptare, diversificare, logopedie, psihologie, sănătate, nutriție.. să nu cumva să zică lumea că nu știi!

🤧Ma simt singură / neputiincioasă / inutilă! Postează peste tot cât poți de des doar poze frumoase, citate motivaționale și multe zâmbete! Dar să nu îndrăznești să te expui!! Păstrează aparențele, să pară că ești cea mai fericită femeie din lume. Să nu vorbești cu nimeni despre ce simți uneori!!

Suntem tare răi.. o societate gata să penalizeze orice mică greșeală, care judecă aspru cele mai nevinovate intenții, etichetând comportamente normale despre care se vorbește puțin (oboseală, tristețe, etc) cu titluri ca „mamă rea” sau „femeie rea”. Intrăm cu brutalitate în viețile celor din jur, indiferent dacă îi cunoaștem sau nu, ne permitem prea mult când știm prea puțin. Ne lipsește finețea, bunul simț și empatia, mai ales femeilor pentru alte femei. Nu totul e o concurență bolnavă, demoralizatoare, toxică. E loc pentru toată lumea!

Dacă vrei să faci ceva bun săptămâna aceasta, sună o mamă și ascult-o! Nu încerca s-o încurajezi, nu-i da sfaturi, n-o stânjeni.. doar ascultă ce are pe suflet și empatizează cu ea. Lumea ar fi un loc mai bun dacă femeile ar simți mai mult unele cu altele!!

Cu prietenie, Ancuța (o mamă care recunoaște că viața cu copii este grea!)🤗

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să dați un like mai jos. Vă aștept și pe Instagram la cuibulancutei

2 comentarii

  1. Hristos a Înviat! Eu , pornesc de la faptul că nu mă interesează părerea altora! Când cineva ar trăi viața mea, poate atunci , ar putea spune ceva! Cereți ajutorul Maicii Domnului și apoi faceți totul în ritmul dumneavoastră! Multă sănătate și ajutor de la Dumnezeu să primiți!

    Apreciază

  2. Cât adevăr, fiind o mama cu 6 copilasi, insarcinata cu gemeni nu am dreptul sa ma plang căci primesc replica… De ai făcut atatia? …sau…. Si mai ai de gand sa mai faci?… Asa te am gasit de fapt anul trecut, intr un momemt in care cautam pe cineva sa ma inteleaga. Nu comentez des la articole dar zilnic verific dacă ai publicat ceva. Multumim ca exiști! O mamica fericita dar uneori asa cum ai scris tu in postare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s