7 secrete ale oamenilor organizați

De luni bune citesc mult despre organizare, principii și teorii, cărți și articole, interviuri și mărturii despre frumusețea unei vieți organizate. Din toate am schițat un profil al oamenilor organizați și vreau să împărtășesc cu tine câteva secrete😉:

1.Toate lucrurile din casă au locul lor! Pe cât de simplu pare, pe atât de greu e de aplicat / menținut uneori. Sacii de gunoi în dulap, toate medicamentele într-o cutie, acte sortate și îndosariate, loc pentru șosete și prosoape, etc. Toți membrii casei știu unde să pună lucrurile când nu le mai folosesc și le găsesc întotdeauna când au nevoie (nu răscolesc toată camera pentru rola de scotch sau un borcan de condimente, lăsând în urmă de renovat😒)

2.Sortează constant! Lunar, săptămânal, semestrial, sezonier, declutter-ul este un proces obligatoriu când vine vorba de organizare. Este foarte dificil să păstrezi ordinea când ai multe lucruri, dintre care multe nici nu-ți folosesc. Cu cât „stăpânești” mai bine cantitatea de lucruri din casă, cu atât îți ușurezi mai mult viața.

3.Pun lucrurile la locul lor după fiecare folosire! Acul și ața în cutia lor, condimentele la loc după ce ai pregătit friptura, hârtia igienică pe raft cum vii de la cumpărături.. deși pare că pierzi timp, de fapt câștigi!! Data viitoare știi exact unde le găsești și scapi de frustrări, nervi și întârzieri.

4. Fac cumpărături conștiente, neimpulsive, utile. Aceasta este una dintre cele mai răspândite metode de aglomerare a spațiului. Marketingul excesiv ne convinge să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie, doar așa, „să fie acolo!”. Când ești foarte intențional, când știi că nu ai nevoie de 5 tigăi de clătite, indiferent de upgrad-ul ultimei variante, când respecți lista de cumpărături cu strictul necesar, casa ta se menține pe linia de plutire ușor.

5. Au o rutină pe care o respectă, fie ea zilnică, de seară sau de dimineață, lunară, etc. Păstrează ordinea în casă, fac anumite lucruri care le ușurează viața și le oferă un sentiment de productivitate (aici intră declutter-ul, lista de cumparături, un program de curățenie, etc).

6. Au timp liber să se bucure de hobby-urile lor! Citesc, se plimbă cu bicicleta, ies în oraș, urcă pe munți, fac sport, constant, cu bucurie. Cum reușesc? Își organizează timpul și casa eficient, nu pierd ore căutând lucruri pierdute, nici nu se încarcă cu lucruri inutile. Mai puține posesiuni înseamnă mai mult timp de folosit pentru tine!

7. Planificarea este un obicei vital! Oamenii organizați au un control fantastic al timpului; își cunosc prioritățile, valorile, planurile de viitor și se folosesc de fiecare zi să ajungă mai aproape de visele lor. Deși pare plictisitor o agendă, un plan, un program te motivează, te ține din scurt, te ajută! Până nu încerci nu ai cum să simți beneficiile, crede-mă pe cuvânt!

Știu că pare copleșitor la prima vedere, dar împreună putem să bifăm toate aceste principii.. cu multă muncă, puțină răbdare și un munte de voință😊.

Spune-mi, cum pot să te ajut astăzi la cuibulancutei@gmail.com!!

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să dați un like mai jos. Vă aștept și pe Instagram la cuibulancutei!

Sursă foto: unsplash.com

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s