Meditații de pe plajă

Vinerea trecută pe vremea asta eram pe o plajă frumoasă, cu marea atât de aproape încât simțeam aerul sărat în păr. Pentru că nu era foarte aglomerat, am avut loc să analizez câteva familii din vecinătate.

Pe marginea piscinei, o fetiță de vreo 12 ani făcea continuu selfie-uri și TikTok-uri. Machiajul strident și posturile provocatoare nu păreau să-i deranjeze părinții, total indiferenți la preocupările ei. Nu părea să se bucure de locul minunat, de vremea frumoasă, de prietenii din anturajul adulților. Când lăsa telefonul jos, se schimba complet la față: ochii păreau triști, zâmbetul dispărea, umerii păreau că poartă grele poveri. Voia să fie văzută..

În piscină, un băiețel și sora lui adolescentă se jucau zgomotos. Plonjau, se stropeau, făceau întreceri. Mama și mătușa erau ocupate cu făcutul pozelor și îi ignorau complet. Timp de mai bine de o oră copiii le-au așteptat să înoate împreună, dar au renunțat. Au plecat triști, consolându-se reciproc. Voiau să fie văzuți..

Un grup de câteva familii stăteau pe șezlonguri. Adulții râdeau, povesteau, se simțeau foarte bine. Copiii lor interacționau prea puțin unii cu alții, erau mai mult singuratici pe plajă, la piscină, chiar și la masă. Păreau că nu găsesc nimic în comun și nici nu mai voiau să încerce. În schimb, când aveau telefoanele în mână, să-și facă pozele de rigoare, starea de spirit de schimba: păreau cei mai buni prieteni. Voiau să fie văzuți..

O proaspătă mămică făcea continuu poze fetiței ei; îi schimbase de câteva ori fundițele din cap și costumele de baie care nici măcar în piscină nu s-au udat, erau doar de recuzită. Pupături, îmbrățișări, alintături, toate au fost surprinze de camera telefonului și postate probabil imediat. După „ședința foto” copilul a fost pus la somn și mama a luat o binemeritată pauză. Voia să fie văzută..

Tânjim atât de mult după apreciere, pentru că adesea ne îndoim de valoarea noastră. Multele like-uri ne dau un boost de energie, ne fac mai „valoroși”, mai cool, mai adevărați. Vrem să fim văzuți!! Ne mințim profund, căutând aprecierea unor străini. Ne amăgim, ne întristăm, suferim.. Mare păcat! Nu ne mai știm valorile, prioritățile, bucuriile și le arătăm copiilor „o normalitate” bolnăvicioasă, falsă, superficială..

Hai să mai păstrăm momente doar pentru noi!

Hai să îmbrățișăm în tăcere pe cei dragi!

Hai să scriem mesaje de încurajare și în privat, nu doar în public!

Hai SĂ FIM, nu doar SĂ ARĂTĂM!

Cu drag, Ancuța

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să dați un like mai jos. Vă aștept și pe Instagram la cuibulancutei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s