Reguli din cuib care ne ajută să facem față vieții cu 5 copii

În viața oricărei familii sunt anotimpuri: fără copii, cu bebeluș, copil de grădi, elev, etc. Adaptarea din mers este vitală pentru buna funcționare a tuturor, mai ales când sunt în joc programe, responsabilități și servicii de respectat. Știți deja ca avem multe reguli și rutine în familia noastră, care se schimbă continuu, în funcție de perioada pe care o traversăm.

Septembrie 2022 ne prinde în cuib cu 4 elevi și un „grădinar”, 5 sportivi, o mamă care încearcă să-și construiască o mică afacere și un tată care ne duce pe toți pe umeri😊. Suntem mulți, cu multe activități și treburi de bifat, nu avem ajutor, așa că ne mobilizăm și facem fiecare tot ce putem pentru bunul mers al familiei. Ca de obicei, mama vigilentă a făcut lista de reguli după care ne ghidăm, cel puțin până prin iunie, anul viitor😅:

🧼 Bifat igiena de dimineață, fără aducerile aminte ale mamei; mă bucur când văd că se ajută unul pe celălalt, își reamintesc regulile, se verifică reciproc. Spălatul pe față – un lucru atât de simplu, atât de greu de implementat cu seriozitate!

👕 Cum ajungem acasă, ne schimbăm de uniforme / hainele de oraș și le punem la locul lor: murdarele în coșul de rufe, ce se mai poate purta o dată pe umeraș, în dulap. Fără excepții de la regulă, în maxim 5 minute de când am întrat pe ușă!

✏️ Temele se fac până la ora 4 jumătate, când vine mezinul de la grădi, cât este liniște în casă și mintea odihnită. Excepție face David, care învață după amiaza; dacă reușește seara, bine, dacă nu, le termină dimineață.

🎒 Ghiozdanele se pregătesc până la ora 6, când plecăm la antrenamente: cărți, caiete, penar, sticla de apă.

👗 Fiecare copil este responsabil cu pregătirea propriilor haine / încălțări pentru a doua zi, înainte de culcare; eu le calc joia, le pun pe umerașe în dressing, pun șosete și lenjerie curate în cutie, ei doar le iau și le scot pe birou. 5 minute, care ne scutesc dimineața de agitație și neprevăzut!

🍳 Fiecare copil are zilnic treburi de făcut, pe lângă teme, antrenament și joacă: pus masa, strâns vasele, pus / scos vasele în / din mașină, împachetat hăinuțe, cumpărături, etc. Nimic prea greu, doar o mică contribuție la organizarea casei.

🧺 Înainte de culcare facem puțină ordine în casă împreună! În doar câteva minute se pot face atât de multe când participă toată lumea. Jucăriile la loc, curat pe birou, strâns haine, măturat la bucătărie.. dimineața e plină de energie într-un mediu (cât de cât) ordonat.

🕙 Încercăm să-i culcăm până la ora 10, 10.30 cel târziu! Greu de realizat zilnic, încă ne luptăm. Vă anunț când ne iese😄😁

Acum să vă liniștesc puțin: nu reușim să bifăm toată lista zi de zi. Dar în 80% din cazuri, 80% din sarcini se îndeplinesc. Pentru noi, e un procentaj care ne ține pe linia de funcționalitate😀.

Ia din lista aceasta ce îți este folositor și aplică în casă voastră, chiar de azi. Rezultatele vin încet, dar sunt mi-nu-na-te!!!

Vă îmbrățișează cu drag,

Ancuța ( o mamă cu multe reguli😁)

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să dați un like mai jos. Vă aștept și pe Instagram la cuibulancutei!

Publicitate

7 comentarii

  1. Ești o mama minunată, iar eu mereu te dau că exemplu pozitiv din toate punctele de vedere!! O sa îți împrumut câteva reguli😁 . Sper sa reușesc să-mi mobilizez „echipa” Pojogu😅🤗

    Apreciază

  2. Regulile tale sunt o sursa de inspiratie. Incerc si eu de ceva timp sa le aplic in familie dar copiii rezista si se eschiveaza cu orice ocazie! Cred ca am sa le lipesc pe frigider, la vedere – pentru toata lumea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s