Când mama tânjește după..

În discuțiile mele despre organizare 1 la 1 cu mămicile aud adeseori: „Nu am timp pentru mine!”, „Simt nevoia să ies din casă”, „Mi-ar plăcea să fac ceva pentru sufletul meu!”.

Mă regăsesc în dorințele acestea și privesc cu multă empatie femeia proaspăt devenită mamă acum 13 ani. Primele luni cu primul copil au fost magice; mi-au dat o stare de împlinire și apartenență cum nu am mai simțit până atunci. Aveam un scop nobil, să cresc făptură gingașă care se prindea de sânul și sufletul meu cu toată forță. Pe măsură ce creștea și devenea mai independent, dezlipirea lui de mine lăsa loc pentru.. pentru ce? Nici nu știam cu ce să-mi umplu orele rămase parcă prea brusc fără „obiectul muncii”😊. Noroc că am rămas iar însărcinată și am luat-o de la capăt, încă de 4 ori!

Împlinirea primelor luni pălește la un moment dat și te trezești că ai nevoie de ceva mai mult. Simți nevoie să mai ieși din casă și fără căruț sau trotinete, să mai înlocuiești geanta cu pamperși cu o poșetă mică, să mai vorbești și despre alte subiecte, nu doar de alăptare, diversificare sau dinți. Ca să nu te prindă amărăciunea, frustrările și delăsarea, îți dau câteva gânduri care să te motiveze:

🔍Nu ești singură! Crede-mă, suntem multe în aceași stare, unele mai la vedere, altele mai ascunse, după un zâmbet larg și aparențe impecabile.

🩹Nu ești defectă! Vorbim prea puțin despre emoțiile, gândurile și nevoie mamelor; așteptăm din partea lor jertfă, muncă până la epuizare, puține plângeri. Doar că ce fierbe sub capac și presiune, la un moment dat explodează.

🛟Nu ești de „nesalvat”! Copiii tăi au nevoie de o mamă liniștită, bucuroasă, împăcată cu viața ei. Nu sunt ei stimulentul și motivația supremă?

👑Nu ești de neglijat! Mama dă tonul în cămin. Starea ei influențează profund relațiile dintre copii, dintre tată și copii, dintre ea și soț. Ești prea importantă pentru casa ta ca să nu ai grijă de tine cu prioritate, cu înțelepciune, cu blândețe.

🪔Nu ești de înlocuit! Una este mama! Ești datoare să fii cea mai bună variantă a ta! Asta nu înseamnă că vei pune pe umerii tăi și mai multă presiune, ci vei prioritiza, vei organiza, vei trăi doar lucrurile importante, cu sens, cu însemnătate.

🔒Nu ești de neînțeles! Chiar dacă trebuie să explici de zeci de ori nevoile tale soțului, VORBEȘTE! Creierul femeilor este altfel față de al bărbaților: ei sunt mai „bruți”, noi mai șlefuite; ei mai practici, noi mai simțitoare. Uneori trebuie să punem în (multe) cuvinte explicații pentru lucruri banale, dar dacă nu o facem, ei cum să ne înțeleagă?

Fii bună cu tine și folosește cu înțelepciune tot ce ai, tot ce știi, tot ce ești ca să trăiești o viață împlinitoare!

Te îmbrățișează cu prietenie,

Ancuța (o femeie cu multe gânduri)

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să dați un like sau un share. Vă aștept și pe Instagram la cuibulancutei!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s