Provocare pentru femei: 12 virtuți pentru un an împlinitor

În căutarea mea continuă spre Devenire, încerc să găsesc mijloace, rețete sau îndreptare care să mă modeleze, să mă înmoaie, să mă ridice din mediocritate. Calități deosebite precum bunătatea, bucuria sau recunoștința se pot cultiva cu intenție de către orice dorește să le aibă. Așa mi-a venit ideea să „cresc” în mine personal în fiecare lună din 2023 câte o virtute:

1.Ianuarie – ORGANIZARE

Este început de an, momentul perfect pentru resetarea casei, planificarea lunii și organizarea fiecărui colțișor. Chiar dacă aici stau binișor, tot mai pot îmbunătăți comportamentul meu, astfel încât viața noastră să devină și mai funcțională. Mă concentrez pe casă, timp, meniu, activitățile familiei, tot ce poate fi organizat înțelept și aduce beneficii pentru toți cei din cuib.

2.Februarie – IUBIRE

Personal, mi-am propus să prioritizez relația cu soțul meu tot anul, dar luna a doua voi căuta modalități să diversific paleta de activități de făcut împreună și voi petrece timp mai calitativ cu cel ce ține cuibul în / pe brațe😊.

3.Martie – PRIETENIE

În luna femeilor, vreau să cresc și să înfloresc relațiile cu prietenele mele sau femei de la care am ce să învăț. Voi face mai multe eforturi să ies din confortul meu și să dau o șansă persoanelor față de care uneori, poate, am prejudecăți.

4.Aprilie – HĂRNICIE

Cum dă căldura, cum simt fior de „hai să facem treabă!”. Aprilie pare o lună numai bună de testat hărnicia, în elanul razelor calde de soare (mai ales că ne pregătim de Paște și începem lucrul în grădină); nu doar fizică, ci și la citit, la rugăciune, la fapte bune.

5.Mai – FRUMUSEȚE

Lună desăvârșită de copacii înfloriți, puzderia de flori parfumate și în general de atmosfera tinerească a începuturilor, mă va ține focusată pe frumusețea din exterior, dar mai ales din interior.

6.Iunie – BUCURIE

Școala va fi pe sfârșite, urmează promisiunea zilelor mai libere de vară, va fi cald, din grădină vom culege primele roade.. doar scriind și inima mi se bucură😃. Să experimentez bucuria zilnic pare un deziderat pentru care merită să fac eforturi.

7. Iulie – BUNĂTATE

Vreau să cultiv bunătatea în relațiile cu copiii mei, cu cei din jur, cu mine.. simt că voi avea nevoie de multă înțelegere și empatie după jumătatea anului😉.

8.August – ODIHNIRE

Ultima lună de vacanță sper să fie cu multă odihnă fizică, dar mai ales mentală. Trebuie să lucrez mult cu mine să o iau mai încet, mai calm, mai blând. Sper să și reușesc!

9. Septembrie – ÎNȚELEPCIUNEA

O dată cu începerea școlii și adaptarea la noua rutină, vreau să experimentez această deosebită virtute mai profund în purtare, în vorbire, în gânduri.

10.Octombrie – RECUNOȘTINȚĂ

De multe ori văd ce nu am și nu recunosc deplin bogăția care mă înconjoară. Aș fi mult mai liniștită dacă aș face din recunoștință un obicei constant.

11.Noiembrie – MULȚUMIRE

Mână în mână cu recunoștința, nici mulțumirea nu mă caracterizează; sunt mereu pe vânat mai mult, mai bine, mai frumos. Perfecționista din mine va avea mult de lucru în 2023, dar sunt pregătită de transformare.

12.Decembrie – DĂRUIRE

Să fim mai buni e un slogan cu care asociem Crăciunul, dar bunătatea se poate manifesta tot anul fără probleme și nu înseamnă doar o donație, un cadou frumos ambalat sau o surpriză neașteptată. Provocarea este să găsesc alte feluri de dăruire și să le experimentez.

Voi căuta provocări pentru fiecare virtute, voi scrie cel puțin un articol pe temă și voi încerca să împărtășesc cu voi la finalul lunii impresii din „călătoria” mea.

Dacă vrei să participi la această provocare, aștept idei, sugestii, păreri. Împreună putem sa ne motivăm, să creștem și să experimentăm mai frumos astfel de provocări.

An bun să ai! Cu tot ce îți dorești, visezi și speri!

Cu drag,

Ancuța (o femeie care vrea să crească)

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol, vă invit să dați un like sau un share. Vă aștept și pe Instagram la cuibulancutei!

Publicitate

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s