Dacă vrei să ajuți o mamă..

Trăim vremuri tare ciudate: suntem conectați mai mult decât oricând și totuși mulți dintre noi se simt singuri, părăsiți și lipsiți de importanță. Mamele sunt adesea cuprinse de astfel de sentimente; dacă vrei să faci o faptă bună, îți las mai jos câteva idei pentru care orice mamă îți va fi recunoscătoare:

👩‍👦‍👦Stai cu copiii câteva ore. Chiar dacă are un copil sau mai mulți, dacă abia a născut sau are copiii mai mari, orice mamă simte nevoie să mai iasă din casă, să se detașeze (atât cât poate) de copii și de treburile zilnice. Uneori e greu pentru că nu are cu cine să îi lase pe cei mici, așa că puțin ajutor din partea ta este binevenit și foarte apreciat.

🍲Pregătește-i ceva de mâncare: nu trebuie să fie ceva sofisticat, ci gândește-te la ceva ușor, gustos, care să mulțumească gusturile copiilor și să ușureze viața mamei pentru câteva ore😀

🏠Invit-o la tine, cu copiii. Stați de vorbă, beți un ceai, în timp ce micutii se joacă împreună. Dacă e frumos afară, mergeți într-un parc și bucurați-vă de aerul curat!

🥞Du-i o prăjitură. Fie o faci tu, fie o cumperi, acest mic răsfăț îi va umple inima de recunoștință.

☕Invit-o la o cafea. Nimic deosebit sau extravagant. Doar savurați o cană împreună jumătate de oră, fără să tragă nimeni de fusta voastră.

📖Dăruiește-i o carte bună! Dacă citești ceva frumos, dă mai departe! Uneori, simplul gând că cineva și-a amintit de mine face mai mult decât lucrul oferit!

📃Încurajeaz-o printr-un mesaj. Cea mai simplă dovadă de prietenie, cel mai ieftin gest și totuși, câtă bucurie aduce unei mame copleșite de vase de spălat și haine de călcat!

🍫Pregătește-i un coș cu bunătăți: o cremă de mâini, o ciocolată bună, o sare de baie, mărunțișuri care să-i înveselească ziua. Nu trebuie să fie ziua ei sau 8 martie, orice zi poate fi sărbătorită cu mici atenții.

💐Dăruiește-i flori! Găsești buchețele minunate la 10 lei la Lidl sau Kaufland, cu care poți face o bucurie unei mămici.

Cu siguranță, știi și alte gesturi care ar însenina ziua unei mămici. Te provoc să faci o bucurie chiar săptămâna aceasta și-ți garantez că și inima ta va simți bucuria dăruirii!

Photo by Joshua Ness on Unsplash

 

 

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să dați un like mai jos.

Citeste si: Logica unei mame   Necurmata framantare

6 comentarii

Lasă un comentariu