Hrană pentru suflet 4.

„Ca să pricepi mândria, ca s-o simți, bagă de seama cum te vei simți atunci când cei din jurul tău fac ceva așa cum nu-ți place ție, împotriva voii tale. Dacă în tine ia naștere în primul rând nu gândul de a îndrepta cu blândețe greșeala, ci nemulțumirea și mânia, să știi că ești mândru, și încă profund mândru.

Dacă până și cele mai mici nereușite te întristează și te apasă încât nu te mai înveselește nici gândul la purtarea de grijă dumnezeiască, ce ia parte la treburile noastre, să știi că ești mândru, și încă profund mândru.

Dacă ești fierbinte față de nevoile proprii și rece față de nevoile celorlalți, să știi că ești mândru, și încă profund mândru.

Dacă atunci când vezi restriștile altora, fie aceștia chiar vrăjmașii tăi, te bucuri, iar când vezi fericirea neașteptată a aproapelui tău te întristezi, să știi că ești mândru, și încă profund mândru.

Dacă te jignesc chiar și observațiile moderate cu privire la neajunsurile tale, iar laudele pentru calități pe care de fapt nu le ai îți fac plăcere, te încântă, să știi că ești mândru, și încă profund mândru.”

( Arh. Iacov al Novgorodului)

Îți doresc să simți doar bucurie, pace și nădejde!🤗

Sursa foto: unsplash

Vă mulțumesc pentru vizita pe blogul Cuibulancutei. Dacă v-a plăcut acest articol vă invit să dați un like mai jos.

Citeste si: Hrană pentru suflet 3. Hrană pentru suflet 2. Hrană pentru suflet 1.

1 comentariu

Lasă un comentariu