Planuri pentru decembrie

Ultima lună din an mă găsește în fervoarea zilelor pline cu activități, treburi casnice și copii de educat. Profităm de weekend-ul prelungit pentru puțină odihnă care să ne pună pe picioare până la sfârșitul anului🙏. Ca de obicei, urmăresc câteva direcții, mai ales luna aceasta foarte aglomerată:

🎄Decorat casa! Coronițe, mănunchiuri de brad și aranjamente de masă, pe toate le fac an de an cu mare drag. Pentru că am crescut la munte, nu-mi pot imagina sărbătorile de iarnă fără miros de cetină! Iubesc să aduc frumusețe în toată casa!

📚Terminat școala! Adică supraviețuit temelor, portofoliurilor, pregătirilor de serbare, alergat după cadouri și ținute🫣. Liste peste liste, ca să prind și eu Crăciunul!🫠 Pauzele dese, zilele libere și vacanțele tulbură rutina copiilor și eu sunt portavocea motivației, încurajării și „pornirii motoarelor”.

🪗Mers la colindat! Deja facem repetiții și pregătim repertoriul; ne ajută tare mult pasiunea copiilor pentru chitară și acordeon, care dau un aer și mai festiv acestei perioade. Vor merge cu frații lor, cu prieteni și colegi, probabil toată săptămâna. Și-au făcut strategii și planuri, liste cu ce cântă, la cine merg, ce fac cu banii. Nu știu unde au văzut practica asta😎.

🍗Pregătit sărbătorile! Fac tot ce pot înainte: curățenie, mâncare, haine călcate, cadouri împachetate. Cam greu cu ascunsul cadourilor cu atâția ochi mereu pe mine și urechi cu auz fin la orice foșnăit😄. Încep chiar de luni, printre picături de timp; nu vreau să ajung în noaptea de Ajun epuizată și de Crăciun frustrată🙏.

⛪️Postit, spovedit, împărtășit! Mergem cu copiii mari la spovedit, de la 9 ani în sus. Apropierea lor de biserică se face constant, cu multă muncă și rugăciune, de la vârste mici. E prea mare lupta pentru sufletele lor, ca să stăm nepăsători, letargici, neroditori.

❄️Adunat amintiri cu copiii! Masa de Crăciun, mici bucurii pregătite în avans, ședință foto, colinde și binefaceri celor în nevoi – toate făcute împreună, în familie; implicăm și pe cei mici, și pe cei mari, stăm mult de vorbă, facem toate cu toții. Cum altfel să propășim, dacă nu împreună?!

🕯Provocarea lunii: DĂRUIRE Să fim mai buni e un slogan cu care asociem Crăciunul, dar bunătatea se poate manifesta tot anul fără probleme și nu înseamnă doar o donație, un cadou frumos ambalat sau o surpriză neașteptată. Provocarea este să găsesc alte feluri de dăruire și să le experimentez.

📈Întocmit bilanțul anual nu mă refer la cel financiar, ci la unul personal: ce mi-a ieșit din câte mi-am propus, ce am făcut bine, ce pot schimba ca în 2024 să fiu mai productivă, mai bună. Voi mai scrie pe tema asta articole și postări, dacă vrea cineva să se inspire și să se motiveze😉

Gata! Planuri multe, timp puțin, nevoie de multă înțelepciune să reușim! Doamne anută!

Lună binecuvântată tuturor!🙏

1 comentariu

Lasă un comentariu